Kalsiyum ve magnezyum ihtiva eden kaplıca sularını içmek kalp hastalarına faydalıdır. Çünkü, bu tür sulan içenlerin bağırsaklarında sabunlaşma olup, bağırsaklardan yağ emilmesi azalmakta ve kalp hastalığını önlemektedir. Yapılan araştırmalar bu tür sulan içenlerde kalp krizinden ölenlerin oranının %25 ve daha az olduğunu ortaya çıkarmıştır. Kaplıca suyu olmayan yerlerde, Kalsiyum ve magnezyum tabletleri suda eritilip içirir. Az yağlı, tuzsuz beyaz peynir yemek, kalp için faydalıdır. Kalsiyum ihtiva eden üzüm, elma yemek, magnezyum içeren incir yemek kalp için faydalıdır. Yunanistan'da yapılan bir araştırmada öğlen uykusunun (Kaylulenin), kalp krizi riskini %30 azalttığı gözlenmiştir. Limon, portakal, nar, turunç, greyfurt yemek kalbe faydalıdır. Reyhan, amber, gül esansları koklamak kalbe faydalıdır. 2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu karışımı çayı kalbe, faydalıdır. Az yağlı inek sütü içmek kalbe kuvvet verir, unutkanlığı giderir. Alıç yemek, marmelatını yemek kalbe kuvvet verir. Kalp hastaları sünnet üzere mideyi doldurmamalıdır. Fazla yemek yerlerse kalp midenin üzerinde olduğu için, kalp sıkışması olur

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top