Magnezyum kan basıncını düzenlemeye ve kemik sağlığına katkıda bulunmaya yardımcı olur.
Çalışmalar göstermiştir ki orta seviyede eksersiz yapıldığı zaman düşük magnezyum seviyeli kişiler çok enerji kullanırlar ve magnezyum seviyesi yeterli olanlara göre daha çabuk yorulurlar. Vascular tone magnezyum alınmasına karşı hassastır ve düşük miktarda alındığı zaman kardiovaskular hastalık için artan riske katkıda bulunan kan basıncı üzerinde negatif etkiye neden olur.
Magnezyum kemiğin sağlıklı kalması için kalsiyum ve fosfor ile birlikte çalışır. (Ayçiçeği tohumları , buğday tohumu , kaju fıstığı , fasulye , ıspanak , somon balığı , alabalık , brokoli , muz , domuz eti , sığır eti , bira da bol miktarda bulunur)
Magnezyum İçeren Besinler |
0 yorum:
Yorum Gönder