Unutmayalım ki, dengeli beslenerek zayıflayabiliriz. Bir bardak çayla zayıflamak zor bir olay. Kalorisi düşük ot yemeklerini mesela, lahana çorbasını ve yemeklerini, semiz otu yemeklerini, marul sa­latasını fazlaca tüketebiliriz. Maydanozu kaynatıp suyunu içmek, maydonoz yemek, öğünün birisini meyve ile geçirmek, akşam ye­meğini öne alıp az ve hazmolunur yemek, yemeklerden yarım sa­at önce 1 ‘er adet tatlı elema yemek, yemeklerden önce 1 ‘er kase çorba içmek, ekmeği ve hamurluları az yemek bizi kendiliğinden zayıflatır, formda tutar. Çok yemek yeme alışkanlığı olanlar; Öğün­leri artırıp az az yemelerinde fayda vardır. Zayıflayacağız diye yük­sek kalorili gıdaları kendimize haram edemeyiz. Vücudumuzun onlara da ihtiyacı var.

1 ayda 4-5 kg’dan fazla vermek tehlikelidir. Şekeri, tansiyonu, stres durumunu kontrol etmek gerekir.

Stres çayı: Karabaş otu 70 gr., oğul otu 40 gr. karıştırılır dem­lenip içilir.

İştah kesici macun: Çam sakızı 200 gr, sandaroz 100 gr, bal 1 kg. Sandaroz ve çam sakızı öğütülür, balla karıştırılır. Yemekler­den yarım saat önce, 1 ‘er tatlı kaşığı yenir. Tatlıların iştah kes­me özelliği vardır. Anasonun da iştah kesme özelliği vardır. Fa­kat uyku verdiği için sakıncalıdır.

Zayıflama Çayı


1- Kekik………………… 90 gr.
2- Zeytin yaprağı………  100 gr.
3- Çörekotu………………70 gr.
4- Mısır püskülü………… 50 gr.
5- Sinameki………………80 gr.

Bitkiler karıştırılır. Çay gibi demle­nip yemeklerden önce 1 ‘er su bardağı içilir. Hazmı kolaylaştırır. İd­rar söktürür. Piyasada satılan 10-20 karışımlı çaylardan daha iyi­dir. Bu çayı veya başka çayları kullanırken yukarıda belirttiğimiz, stres, tansiyon, şeker kontrollerini yaptırırız. Baş dönmesi olursa, tansiyon dengesi bozulmuş olabilir. Sabahları aç karna, 1 su bar­dağı sıcak su içerek de zayıflamak mümkündür.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top