BOĞAZ İTİHABI

Soğuktan kaynaklanan, mikrobik bîr rahatsızlıktır. Bitkisel antibiyotiklerle tedavisi mümkündür. 200 gr. çörekotu, 1kg. balla karıştırılıp yenmeye devam edilir. Kantaron ve kekik karışımı ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Civan perçemi ve az pelinotu kaynatılıp gargara yapılır. Bu su, balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir. Kekik, çörekotu, misvak, sinameki karışımı, ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak su bardağıyla içilmeye devam edilir. Elma çekirdeği ya da, kayısı çekirdeği, ayva çekirdeği ya da kabak çekirdeği; hangisi bulunursa ezilip sıcak suda bekletilir. Balla tatlandırılarak gargara yapılır ve içirmeye devam edilir. Bol bol çiğ pırasa yenir.

BADEMCİK İLTİHABI 


Soğuktan bademciklerin şişmesi ya da ihtihaplanmasıdır. Soğuktan korunmak esas olup; boğaz Itihabında açıkladığımız kürler aynen uygulanır. Karabiber tozu pudra şekeriyle karıştırıp bademciklere üflenir.


SİNÜZİT

Sinüzit soğuktan kaynaklanan, burundan şakaklara doğru giden bir iltihaplanmadır. Soğuk beldeleri abdest aldıktan sonra böyle rahatsızlıklar olmasın diye kurulanılır. Soğuktan korunmak esastir. Başımızı soğuğa karşı korumamız gereklidir. Banyodan çıkınca ayağımıza soğuk su dökmemiz faydalıdır. Civanperçemi, pelin otu kaynatılıp buruna çekilir. Bu işleme akşam-sabah devam edilir. Ebu Cehil karpuzu, acı düngelek Öümlere sebebiyet verir. Sakın ha kullanmayınız. Çörek otu yağını buruna 2-3 damla damlatıp geri arkası yatınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top