Mısır püskülü
Dişi çiçeklerden alınan mısır püsküllerinin gölgede kurutulmasıyla hazırlanır. Mısır püskülleri mısırın en şifalı yeridir. İdrar söktürücü özelliği de vardır. Zayıflama amacıyla yüzyıllardır kullanılmaktadır.Farklı kokusuyla bilinen mısır püskülünün faydaları;
- Zayıflatır.
- Sakinleştirir.
- Bedeni güçlendirici içecektir.
- Romatizmaya şifadır.
- İdrar yolları açıcıdır.
- Mesane taşlarına iyi gelir.
Mısır püskülü çayı : Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış mısır püskülünü bir su bardağı kaynar suda 5 dakika kadar demleyin, günde 3 kere yemeklerden 1 saat önce için.
Mısır Püskülü Çayı: Küçük bir tutam kiraz sapı ve mısır püskülü, Bir su bardağı için 1-2 adet avakado yaprağı, 1 çay kaşığı yeşil çay, 1 çay kaşığı rezene tohumu sadece 1-2 dakika kaynatılacak ve hafifçe fokurdadıktan sonra 3-4 dakika demlenmeye bırakılacak. Sonrasında şeker veya tatlandırıcı eklenmeyecek sadece çok ince bir dilim limonla içilecek. Yemeklerden biraz sonra da içebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.