KESTANELİ SULTAN PİLAVI,Hindi kızartması için iç pilav?
Bu kestaneli iç pilavı eskiden özellikle kışın sultan sofralarında eksik olmazmış. Kestane yerine ceviz veya dolmalık fıstık da kullanabilirsiniz, her mevsimde yapın derim ben, çünkü harika bir pilav tarifi. Fakat kestane ile başka bir lezzeti oluyor. İsteğe göre sakatatsız da yapabilirsiniz ama ciğer cok farklı bir lezzet katiyor. İç pilav olarak kullanmak istemiyorsanız sade de yiyebilirsiniz veya başka bir etin yanına da çok uyuyor.
Malzemeler:2-3 bardak pirinç 500 g (Baldo pririnci) 1 bardak pirince 1,5 bardak su 4 kuru soğan 2 yemek k. tereyağı 2 yemek k. zeytinyağı (Hindinin yağı ile sadece 1 yemek k. zeytinyağı) 200 g hindinin sakatatı veya 200-300 g tavuk ciğeri 2 yemek k. kuş üzümü 8-9 adet kestane veya ceviz veya 2 yemek k. dolmalık fıstık 1 demet dereotu 1 kahve k. kişniş 1/2 kahve k. tarçın 1 kahve k. şeker 1 kahve k. tuz karabiber
0 yorum:
Yorum Gönder