Crataegus (Alıç, Yeınişen) türleri: Türkiye'de 20 kadar türü bulunmaktadır. Meyva ve çiçeklerinden hazırlanan ekstreleı' yatıştırıcı, idrar söktürücü ve tansiyon düşürücü olarak kullanılmaktadır. Flavonoit ve procyanidin'ler içermekte olup kardiotonik etkilidir. Havonoitleri koroner akışı arttırmaktadır. Bilhassa kalp üzerine olan etkisi nedeniyle, Avrupa'da birçok ilacın bileşimine girmiştir. Zehirli bileşikler taşımadığı için, kalp hareketlerini yatıştırıcı ve düzenleyici olarak tehlikesizce uzun zaman kullanılabilir.
Sahip olduğu antioksidanlar sayesinde popülaritesi her geçen gün artan alıç bitkisi özellikle dolaşım sistemi rahatsızlıklarına iyi geliyor. Alıç bitkisi kalp hastalıkları olanlara aşırıya kaçmamak şartıyla sirke,çay veya çiğ olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. fazlası kabız yapıyor.
Ahmet Maranki Alıç Çayı
1 bardak suyu kaynatıp, alıç bitkisinin çiçek, yaprak ve meyvelerini içine atılır. Beş dakika demlendikten sonra, sabah akşam içilebilir.
Alıç Sirkesi kullanımı
Bir çay kaşığı alıç sirkesi bir bardak suya karıştırılıp kullanılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder