Karpuzun 10 faydasıYaz mevsiminin vazgeçilmeyen meyvesi olan karpuzun pek çok yararı bulunur...

Uzmanlara göre karpuz yemeniz için 10 önemli neden var. İşte bu nedenler:

1- Kan basıncını dengeler Kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur.

2- İdrar söktürür İdrar söktürücü özelliği vardır.

3- Bedeni temizler Karpuz bedeni temizleyici özelliğe sahiptir.

4- Üre temizler Böbrekteki üre ve ürat tuzlarını temizleyici özelliği vardır.

5- Kum döktürür Kum dökme, taş düşürmeye de etkilidir.

6- Böbrekleri çalıştırır Karpuzun yüzde 95'i su olduğundan böbrekleri çok iyi çalıştırır.

7- Antioksidan içerir Bol bol B, C vitamini ve anti-oksidan içermektedir.

8- Kalp krizine karşı korur İçeriğindeki yüksek potasyum ve Beta Karoten maddesi sayesinde kalp krizine karşı koruyucu özelliği bulunur.

9- Kilo verdirir Bol miktarda su içermesi ve şeker barındırmaması, ayrıca boşaltımı hızlandırması gibi özellikleriyle kilo vermeyi hızlandırır.

10- Açken tüketilmesi önerilir Karpuzu açken tüketmek, içerdiği faydalardan azami şekilde yararlanılmasını sağlar.

Kaynak: ekolay.net

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top