Yaz mevsiminin vazgeçilmeyen meyvesi olan karpuzun pek çok yararı bulunur...
Uzmanlara göre karpuz yemeniz için 10 önemli neden var. İşte bu nedenler:
1- Kan basıncını dengeler Kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur.
2- İdrar söktürür İdrar söktürücü özelliği vardır.
3- Bedeni temizler Karpuz bedeni temizleyici özelliğe sahiptir.
4- Üre temizler Böbrekteki üre ve ürat tuzlarını temizleyici özelliği vardır.
5- Kum döktürür Kum dökme, taş düşürmeye de etkilidir.
6- Böbrekleri çalıştırır Karpuzun yüzde 95'i su olduğundan böbrekleri çok iyi çalıştırır.
7- Antioksidan içerir Bol bol B, C vitamini ve anti-oksidan içermektedir.
8- Kalp krizine karşı korur İçeriğindeki yüksek potasyum ve Beta Karoten maddesi sayesinde kalp krizine karşı koruyucu özelliği bulunur.
9- Kilo verdirir Bol miktarda su içermesi ve şeker barındırmaması, ayrıca boşaltımı hızlandırması gibi özellikleriyle kilo vermeyi hızlandırır.
10- Açken tüketilmesi önerilir Karpuzu açken tüketmek, içerdiği faydalardan azami şekilde yararlanılmasını sağlar.
Kaynak: ekolay.net
0 yorum:
Yorum Gönder