Anason Çayının Faydaları Nelerdir?
Anason; Yunanistan, Asya ve Girit bölgelerine özgü bir bitkidir. Orta çağda yaygınlaşan anason daha çok yemeklerde, ete tat vermek için, alkollü içeceklerde, sabun ve parfüm yapımında kullanılmaktaydı. Anason çayının faydaları etkili bir balgam söktürücü, boğaz ağrılarını giderici, akciğerleri rahatlatıcı, soğuk algınlığının daha çabuk geçmesine yardımcı, sinüzit tedavisinde yardımcı, Bronşit tedavisinde, kolik tedavisinde kullanılır, şişkinliği azaltır, hazımsızlığa iyi gelir, hıçkırıktan kurtulmak için kullanılır. Anason çayını kaynamış suyun içine 1 çay kaşığı kurutulmuş anasonu koyarak 5 dakika demledikten sonra içebilirsiniz. Uyku verici özelliğinden dolayı yatmadan önce içilmesi önerilmektedir. Tüm dünyada sindirim sorunları için kullanılan anason yemeklerden sonra içilerek sindirime yardımcı olup, şişkinliği gidermektedir. Ağız kokusunu gidermek ve öksürüğü önlemek amacı ile de anason çayı önerilmektedir. Ağızda hijyen sağlamak için anason ile gargara suyu hazırlanmaktadır. Anason yağı ise saçlarda bitlenmeye karşı etkili, bağırsak iltihabı tedavisinde etkilidir. Anason ticari olarak içki tüketiminde, sakız, dondurma, sabun, tütün, öksürük şuruplarında, cilt kremi, diş macunu üretiminde kullanılmaktadır. Anason çayı ve anason yağı yüksek tansiyonu olan kişilerde, hamilelik ve emzirme döneminde olan kişilerde kullanılmaması önerilmektedir. Anason çayı çok fazla yan etkisi olan bir bitki değildir ancak her bitki çayı gibi fazla tüketildiği zaman yan etkileri görülmektedir. Bitki çayları da kullandığınız ilaçlar gibi ölçülü olarak tüketilmelidir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder