Ek gıdaya Geçerken Sütten Uzaklaşmak
Bir çok anne baba katı gıdalara geçmek için sütü azaltmaları gerektiği konusunda üzerinde bir baskı hissederler fakat bu süreç aceleye getirilmemelidir. Altı- dokuz ay arasında katı gıdalar yavaş yavaş arttırılırken anne sütü ya da mama hemen hemen aynı seviyede kalır.Dokuz ay civarlarından itibaren süt azaltılmaya başlanır ve katı gıdalar daha çok verilir. Bebeğe katı gıdalara başlama zamanı ve geçiş hızını ayarlanması konusunda izin verilirse o da daha çok katı gıda, daha az süt şeklindeki doğal yolu kendiliğinden izleyecektir.
Bebeklerin katı gıdaya geçme ve ardından sütü bırakma hızı oldukça değişiklik gösterir. Bazı bebekler yiyecekleri yutmaya tam olarak 6 aylıkken başlar ve 9 aylık olana kadar sütü kesmeye çoktan başlamış, kendi kendilerine yemek yiyen bebekler olurlar.
Başka bebeklerse s8 ayı geçene kadar yiyecekleri sadece keşfetmek için yaklaşırlar ve süreci daha uzun zamana yayarlar. 10-12 aylık olduklarında hala çok az katı gıda tüketiyor olabilirler. Bu dönemler kendi içinde çok değişiklik gösterir.
Çok hevese başlayan fakat bir kaç hafta sonra hevesi kaçmış gibi görünen bebekler vardır.Bazılarının yiyeceklere hiç bir zaman ilgi göstermeyeceğini sanırsınız fakat bir kere yediler mi inanılmaz bir hızda gelişme gösterirler. Birçok bebek bunları aniden yapar.Her gün yaptıkları şeyleri tekrarlarlarken yeni hiç bir şey olmayacak gibi görünür.Bunların hepsi tamamen normaldir. Anne baba tarafından kontrol edilen bir süreç olan püreleri yeme aşamalarından çok farklıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder