Birçok insan kilo vermek isterken bazı insanlar ise kilo almak isterler. Bunun için sabah, öğle, akşam her öğün yemek yerler fakat yine kilo alamazlar. Bunun sebebi yediklerini yaptıkları işlerle kolayca eritmeleridir.Bugünki makalemizde kilo almak için hangi yöntemler denenmeli dengeli beslenerek kilo alma yöntemleri sizlerle.

Kilo almak isteyen insanların öncelikle bilmeleri gereken şey gün içerisinde ne kadar enerji harcadıklarıdır. Bununla birlikte yiyecekleri besinlerin kalorilerini hesap makinesi yardımıyla hesap ederek az enerji harcamaya özen göstermelidirler.
Birde bunları uyguladığı halde kilo alamayan insanlar var. Çünkü metabolizmaları hızlı olduğu için yedikleri yiyecekleri çok çabuk eritebilmektedirler. Onların normalden daha fazla gıda tüketmeleri gerekmektedir.Kilo almak istiyorum diyenler bu makaleyi dört gözle okumalı.

Bu adımların sonunda başarılı olunabilmesi için birkaç hafta geçmesi gerekmektedir. bu zaman süresince mesela 600 kalori alınması gerekirken 1000 kalori alınması olumlu sonuçlar verebilir.
Unutmayalım ki kilo almak zahmetli ve zaman gerektiren bir süreçtir.  Bu süreci daha fazla uzatmamak için kalori alımlarının tutarlılığına dikkat edilmelidir. Öğün atlandığı taktirde alınan kilo anında geri verilebilir.


Marketlerden alınan atıştırmalık(bisküvi, cips, çikolata gibi) yiyeceklerin birçoğu sağlıksız malzemeler ile hazırlandığından ve içerisinde ki katkı maddelerinden dolayı bünyeye zarar verir.
Gün içerisinde üç kalabalık menülü öğün yerine 5-6 küçük porsiyonlu yemek yemek daha faydalıdır.
İnsanda kilo alma isteği çok fazla ise yemeklerin yanında besin takviyesi içecekler ve protein tozu kullanılabilir. Sağlıklı bir yöntem olarak yemeklerin içerisine az miktarda keten tohumu katmak da kilo almaya yardımcı olur.
Kilo almada tıpkı kilo vermek gibi belli bir kurallara dayanarak sistemli bir şekilde ilerlemelidir. Hızlı bir şekilde kilo almak insana zarar verir. Bunun yerine yavaş ve sağlıklı kilo almak gerekir.
Kilo aldıran besinler , kilo almayı hızlandıran en temel besinler şunlardır;
  •         Et
  •         Süt
  •          Hububat
  •          Meyve
  •          Sebze
  •          Kuruyemiş

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top