Hayıt Tohumu Faydaları,Hayıt Meyvesi Nasıl Kullanılır,Adet Öncesi Sendromlara Hayıt Meyvesi Tohumu
Hayıt Meyvesi Tohumu Faydaları
Hayıt Meyvesi Tohumu Faydaları
Hayıt Meyvesi Faydaları,Hayıt Tohumu Faydaları Nelerdir, Hayıt Meyvesi Tohumunun Faydaları, Hayıt Tohumu Faydaları,Hayıt Meyvesi Nasıl Kullanılır,Adet Öncesi Sendromlara Hayıt Meyvesi Tohumu
Hayıt Ağacı, el şeklinde yapraklara sahip,yaz aylarında morumsu çiçekler açan, çalı görünümünde 1 ila 3 metre yüksekliğinde bir ağaç çeşitidir.. Yarım cm lik küre şeklinde, acımsı meyveleri vardır. Rengi iyice koyulaşan meyveler, ekim-kasım döneminde toplanır ve gölgede kurutulur. Yüz yıllardır pek çok kadının ortak sıkıntısı olan, adet öncesi sendromlar , adet zorlukları ve menopoz döneminde son derece rahatlatıcıdır. 

Hayıt Meyvesi Faydaları,Hayıt Tohumu Faydaları Nelerdir,Hayıt Meyvesi Tohumunun Faydaları, Hayıt Tohumu Faydaları,Hayıt Meyvesi Nasıl Kullanılır,Adet Öncesi Sendromlara Hayıt Meyvesi Tohumu* Hayıt meyvesi veya hayıt  tohumu, kadın hastalıkları için son derece faydalı ve bu sebeple de tavsiye edilen bir bitkidir.
* Her yaştaki kadının rahatlıkla kullanabileceği hayıt meyvesi tohumu, ilk olarak Hipokrat tarafından kabul görmüş ve kullanılmıştır. Hipokrat döneminden beri hayıt meyvesi tohumu, yüksek ateş, başağrısı, gazlanma ve idrar arttırma için kullanılmıştır. günümüzde hala bu etkilerinden dolayı kullanılmaktadır.
* Hayıt Meyvesi Tohumu, adet öncesi gerginlik ve adet öncesi sendromları için son derece faydalıdır. Adet öncesi sendromların nedeni genellikle, östrojen ve progesteron hormonları arasında dengesizliğe neden olur. Progesteron’ un noksanlığı; adet gecikmesi, göğüslerde hassasiyet ve memede ağrı, sancı, kramp ve depresyon gibi semptomlara yol açar. Hayıt bu semptomların giderilmesinde veya azaltılmasında etkili olabilmektedir.
* Hayıt meyvesi içerisindeki eterli uçucu yağların ve diğer sinerjik bileşiklerin hipofiz bezi üzerinde pozitif etkileri vardır. Bilindiği gibi hipofiz bezi pekçok vücut hormonunun dengesinden sorumludur. Hayıt meyvesi, hipofiz bezini yumurtalıklardaki corpus luteum tarafından progesteron üretiminin artmasına yol açan belirli hormonları daha çok veya daha az üretmek için uyarır.
* Hayıt meyvesi, vücuttaki kadınlık hormonlarını doğal bir şekilde dengeleyerek işlev görür. Hayıt meyvesi, başkaca progesteron terapilerinin başarılı olamadığı durumlarda bile başarılı olabilmektedir. Hem de bazen sentetik hormon yerleştirme sonucu oluşan yan etkilerin hiçbirine neden olmadan.
* Hayıt meyvesinin adet öncesi gerginlik semptomlarına faydası en az 2 hafta içinde kendini açıkça gösterir. Fakat, en iyi sonuç için hayıt meyvesi en az 3 hafta boyunca aralıksız kullanılmasıyla alınır. Yapılan çalışmalarda daha uzun süreli olarak hayıt meyvesi alımının Adet öncesi sendromları tamamen ortadan kaldırabileceği düşünülmektedir.
Hayıt tohumu Nasıl Kullanılır,Hayıt Meyvesi Nasıl Kulanımı,Hayıt Meyvesi Tohumu Nasıl Kullanılır ?

1/2 tatlı kaşığı tohum havanda hafifçe ezilir, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır. Üstü kapalı olarak 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay, soğultulmadan öğün aralarında içilir.
Hayıt Meyvesi Tohumunun Zararları,Hayıt Meyvesi Tohumu Yan Etkileri ; Yüksek dozajda hayıt meyvesi, yüzeysel karıncalanma duygusuna yol açabilir. Gebelik süresince kullanılmaması herhalde doğru olur.
Hayıt Meyvesi Faydaları,Hayıt Tohumu Faydaları Nelerdir,Hayıt Meyvesi Tohumunun Faydaları, Hayıt Tohumu Faydaları,Hayıt Meyvesi Nasıl Kullanılır,Adet Öncesi Sendromlara Hayıt Meyvesi Tohumu

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top