Uzmanlar kontrollü bir yürüyüşün kiloyu muhafaza ettiği gibi enerjiyi artırdığını, zihni boşalttığını, kalp krizi riskini azalttığını belirtiyor. 

Formda kalmak için yapılan egzersizlere, sporlara her gün bir yenisi eklenirken, özel bir bilgi ve ekipman gerektirmeyen yürüyüşün, formu korumanın yanı sıra bir çok yararlar da sağladığı açıklandı.

Uzmanlar, yürüyüşün; kiloyu muhafaza eden, bacakları incelten, enerjiyi artıran, zihni boşaltan, uykusuzluğu gideren, kalp krizi riskini düşüren, kemikleri güçlendiren önemli bir aktivite olduğunu belirtiyor.

Uzmanlara göre yürüyüşün faydaları


"Yürüyüş sayesinde daha fazla enerji harcayacağınız için, fazla kalorileri yakmanız kolaylaşacaktır. Yokuş yukarı yürüyerek bacaklardaki fazlalıkları eritebilirsiniz. Yürüyüşe başladıktan sonra daha fazla iş yapabildiğinizi göreceksiniz. Yaklaşık iki hafta boyunca düzenli yapılan yürüyüşlerden sonra, kendinizi daha dayanıklı ve güçlü hissedeceksiniz.

Yürüyüşün ritmi sizi rahatlatacağı için, problemlerinizi daha dinç bir kafayla çözebilirsiniz. Yürüyüşle birlikte stresten uzaklaşacağınız için, uyumanız kolaylaşacaktır. Hareket ve ritmik yürüyüşler, kalbinizin ve ciğerlerinizin de verimli çalışmasını sağlar. Yaşla birlikte yükselme eğilimi gösteren tansiyonu belli bir seviyede tutmanın en kolay yollarından biridir yürüyüş. Kiloyu kontrol eden bir egzersiz olan yürüyüş, aynı zamanda kemikleri de güçlendirerek, ileriki yaşlarda kemik hastalıklarının oluşmasını engeller. Yürüyüşün bir diğer faydası, sağlıklı ve dik bir duruş sağlamasıdır."

Altın kurallar

Uzmanlar sağlıklı yürümenin altın kurallarını da şöyle sıralıyor:
- İlk başta haftada üç gün, 20′şer dakika yürüyün.
- Başlamadan önce mutlaka ısınma programı uygulayın.
- Aynı hareketleri yürüyüş bittikten sonra yapın.
- Yürüyüşün başlarında yavaş hareket edin.
- Adımlarınızın geniş olmasına özen gösterin.
- Yürüyüş sırasında kendinizi fazla zorlamayın.
- Her zaman aynı tempoda yürümeye özen gösterin.
- Yürürken ağırlığınızı öne vermeyi unutmayın.
- Adım atarken önce topuk, sonra parmak ucuna basın.
- Bacağınızı kalçadan itibaren hareket ettirin.
- Kendinizi kasmayın. Rahat olun ve gevşeyin.
- Belirlediğiniz programın dışına çıkmayın.
- Topuksuz ayakkabıları tercih edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top