Ünlü tüp bebek doktoru Prof. Dr. Bülent Tıraş, tüp bebek tedavisindeki ilk görüşme aşaması hakkında bilgi verdi.

Tüp bebek tedavisinin başlangıç noktası ve en önemli adımı tüp bebek tedavisine karar verdikten sonra doktordan randevu alarak ilk görüşmeyi yapmaktır. İlk görüşme izlenecek yolda yapılacakları öğrendiğimiz ve alınacak yola karar verilen aşamadır.

Peki, ilk görüşmede doktorumuzla neler konuşuruz?

Tüp bebek tedavisine başlamadan önce doktorunuz sizden detaylı geçmişinizi anlatmanızı isteyecektir. Geçirmiş olduğunuz hastalıklar ya da sürekli bir hastalığınız olup olmadığını düzenli bir ilaç kullanıp kullanmadığınızı alkol ve sigara gibi alışkanlıklarınızı mutlaka gözden geçirecektir. Bunun ardından tüp bebek tedavisiyle ilgili geçmişinizi soracak, daha önce bu tedaviyi farklı bir yerde görmüşsek yanımızda daha önceki test sonuçlarımızın olup olmadığını sorarak mutlaka götürmemizi isteyecektir. Tüp bebekte çıkılacak yola sizi muayene ederek başlayacaktır. Eşe daha önce semen analiz yapılmış temiz çıkmışsa ve cinsel konuda herhangi bir fonksiyon bozukluğu yoksa erkeğin muayene edilmesine gerek yoktur. Ancak semen analiz mutlaka yapılmalıdır.

Kadınların muayenesi ve bu muayenenin sonucu tedavinin en önemli aşamasıdır. Rahim içinin yapısı, rahim duvarının kalınlığı, kist ya da miyom oluşumunun olup olmadığı, yumurta sayısı, yumurtalıkların içindeki kistlerin var olmaması, doğuştan gelen rahim yapısının durumu rahim içinde polip saptanmaması bütün bunlar bir bütün olarak değerlendirilir. Muayene sırasında doktorunuz akıntı ile karşılaşırsa sizden kültür isteyecektir. Yakın geçmişte pap smear adı verilen testi yaptırmamışsanız kültür ile birlikte sizden istenecektir.

Prof. Dr. Bülent Tıraş
Öykünüz detaylı bir şekilde dinlenip, gerekli muayeneleriniz yapıldıktan sonra doktorunuz sizinle; tüp bebek tedavisinde sizin ne oranda başarı sağlayabileceğinizi gerçekçi bir biçimde paylaşır. Sizin yumurta sayınız, bunların ne kadarının embriyo haline gelebileceği ve ne kadarının rahminize yerleştirildikten sonra rahim içerisinde tutunacağı hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirilirsiniz.

Unutmayın ki tüp bebek tedavisi uzun ve yorucu bir süreçtir...

Kaynak : http://www.tupbebekklinigi.com/

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top