Basura iyi gelen yiyecekler
Basur oluşumuna etki eden en önemli faktör hiç şüphesizki kabızlıktır.Bunun için basura iyi gelen yiyecekler mutlaka posa yönünden zengin olan lifli yiyecekler olmalıdır.
Basura iyi gelen yiyecekler sırasıyla vermeden önce basura ne iyi gelir ilk önce bunu hatırlatma yapmakta fayda var.

Mesela tuvalette çeşitli nedenlerden (gazete, kitap, e-mail vb okuma, müzik dinleme) dolayı uzun süre kalmak kişinin farkında olmadan ıkınmasına yol açtığı için mutlaka bu alışkanlığının terkedilmesi gerekir. 
Bununla birlikte bol bol su için,kişişel tuvalet temizliğine dikkat edin ayrıca hamam sauna gibi sıcak yerlerde bulunmayın ve dar giysiler giyinmeyin.Basura iyi gelen lif yönünden zengin besinlerle (meyve, sebze, kepekli ekmek) dengeli beslenin.

Basura iyi gelen yiyeceklerin başında lifli besinlerle sebze, meyve ve kepekli un mamulleri beslenme en önemlisidir. Bunlar;
 Kepeli ekmek, yulaf ezmesi, keten, susam, sebze ve meyve (meyveyi kabuğu ile yemek gerekir)  Beyaz ekmek, çikolata, hamurlu yiyecekler, siyah çay ve kahveden uzak durulmalıdır.


Son olarak basurun iyileşmesinde posadan zengin beslenme, düzenli tuvalet alışkanlığının edinilmesi yani tuvalette uzun süre kalma alışkanlığından vazgeçilmesi ile basur şikayeti çoğunlukla kaybolur. 

Tüm bunlara rağmen durumu düzeltilemeyenler için cerrahi girişim veya bitkisel basur tedavi yöntemi düşünülmelidir. 
Bizim tavsiyemiz ise ameliyattan ziyade son yıllarda yaygınlaşan basur için bitkisel bir tedavi yöntemi olan basur üç adım tedavi yöntemidir.
Acısız ameliyatsız doğal bir yöntemle pekçok kişinin şifa bulması nedeniyle ve evde uygulanabilir olması nedeniyle bu üç adım yöntemi tercih sebebi olmuştur.
Bu konu ile ilgili detaylı bilgiyi buradaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.




Basura iyi gelen yiyecekler ile ilgili aramalar; basura zararlı olan yiyecekler, basura iyi gelen şifalı bitkiler, basura iyi gelen kremler, basura ne iyi gelir, basura iyi gelen bitkiler, basura faydalı besinler, basura bitkisel tedavi, basur nedir, basurun en iyi tedavisi

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top