Kahve Telvesi Nerelerde Kullanılır ?
Kahve içtiğinizda kaln telveyi sakın atmayın. Kave telvesinini kullanım alanları oldukça şaşırtıcı.. Cilt ve saç güzelliğinden tutun da mobilyalarınızı onarmaya kadar pek çok işlevi olan kahve telvesinini faydaları nelerdir hep birlikte görelim.Kahve Telvesinin Faydaları,Kahve Telvesi Nasıl Kullanılır, Kahve Telvesi Nerelerde Kullanılır, Kahve Telvesinin Kullanım alanları,Kahve Telvesinin Cilde Faydaları

Yüz ve vücut için mükemmel bir peeling malzemesidir

Kahve telvesi, hindistan cevizi yağı ve biraz kahverengi şekerden oluşan karışımla banyo sırasında vücudunuza kibarca masaj yapın. Sonra durulayın, cildiniz yumuşacık olacaktır. Ayrıca çeyrek kase ılık kahve telvesini 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırın ve eski bir havlu ya da kağıt havluyla bu karışımı selülitlerinizin üzerine uygulayın. Sonra bu alanı birkaç dakika sarın. Sonra cildinizi ılık suyla durulayın. En iyi sonuç için bu işlemi haftada iki kez uygulayın.

Saçlarda Muhteşem Parlaklık Sağlar

Kahve saçlarınıza ekstra parlaklık ve sağlıklı bir görünüm kazandırmanın doğal yollarından birisidir. Ilınmış kahve telvesini kuru ve temiz saça uygulayın, en az 20 dakika bekleyin ve sonra durulayın. En iyi sonuç için haftada bir kez bunu yapın.

Ellerinize Sinen Kötü Kokuları Yok Eder

Avucunuzun içine biraz kahve telvesi alın ve cildinizdeki ölü hücrelerin temizlenmesi ve aynı zamanda ellerinizde kalan balık ya da sarımsak kokusunu yok olması için iyice ellerinizi ovalayın.

Mobilyalarınızda Meydana Gelen Çatlakları Onarır

Demlenmiş kahve çekirdeklerinin içine bir parça pamuklu bezi batırın ve koyu renkli mobilyalarınızdaki çatlakların üzerine sürün. Bu çatlaklar kaybolacaktır. Öncelikle mobilyanızın görünmeyen bir yerinde test edin.
El Aletlerini ve Mutfak Gereçlerinizi Mükemmel Temizler : İnce bir temizlik bezinin üzerine birkaç çay kaşığı kahve telvesi sürün ve yağ ile kirleri temizlemek için ovalayın. Temizledikten sonra iyice durulayın.

Buzdolabınızdaki Kötü Kokuları Yok Eder

Buzdolabınızın içine bir kase kuru kahve telvesi yerleştirin. Böylece bozulmuş veya çürümüş yiyecekler nedeniyle oluşan kokuları yok olacaktır.

Bitkilerinize Musallat Olan Böcekleri Kovar

 Bitkilerin çevresine daire şeklinde kahve telvesi şeridi çekerseniz oluşan bu koruyucu sınır bitkilerinizi karınca ve sümüklü böceklerden uzak tutar.

Bitkilerinizi Güçlendirir

Bahçenizdeki toprağa ya da bitkilerinizi suladığınız ibriğe kahve telvesi eklerseniz, fidelerinize nitrojen desteği sağlamış olursunuz.

Kağıtlarınıza Antik Görünüm Vererek süsleme Yapmanızı Sağlar

Su ve kahve telvesinden oluşan bir karışımın içine süslemek istediğiniz kağıdı yerleştirin. Birkaç dakika beklettiken sonra kurutun ve üzerindeki kahve telvelerini fırça yardımıyla temizleyin. Böylece kağıdınız kahverengi tonlarda eskitilmiş, antik bir görünüm kazanacaktır.

Hamam Böceklerinden Kurtulmanızı Sağlar 

Bir teneke kutuyu ya da kavanozu 3-5 santimetrelik nemli kahve telvesiyle doldurun ve sonra bu kavanozun ağzına çift taraflı güçlü bir bant yapıştırın. Böylece kahve kokusu hamam böceklerini doğruca tuzağın içine çekecektir.Kahve Telvesinin Faydaları,Kahve Telvesi Nasıl Kullanılır, Kahve Telvesi Nerelerde Kullanılır, Kahve Telvesinin Kullanım alanları,Kahve Telvesinin Cilde Faydaları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top