Mardin'in yöresel tatlarından Maklube tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 ½ kilo kuzu kuşbaşı
4 su bardağı pirinç
4 bardak et suyu
250 gram sivri biber
6 adet domates
4 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
150 gram tereyağı
2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:Bir buçuk kilo kuzu kuşbaşı et haşlanır. 250 gram sivri biber ve 1 kırmızı biber sapları kesilip çekirdekleri temizlenip doğranır. Kırmızı biber ve sivri biberler yağda kızartılır. Kabukları alacalı soyulan 4 patlıcanlar ikiye bölünüp küp küp doğranır ve biberlerin kızartıldığı yağa alınır. 6 domates kabukları soyulup dilimlenir ve patlıcanların ardından aynı yağda kızartılır. 4 su bardağı pirinç tuzlu suda bekletilir.Haşlanan et tereyağında kavurulur ve tencereden çıkartılır. Tuzlu suda bekletilen pirinç süzülüp etlerin kavrulduğu yağa koyulur. Pirinç kavrulup bir kaseye alınır. Tencereye önce kavrulan et ardından biberler koyulur. Sırasıyla kızartılan patlıcanlar ve domatesler üst üste dizilir. Son olarak pirinç eklenip, karabiber serpilir.4 bardak et suyu ve normal su koyulup yemeğin üzeri kapatılarak pişirilir. Pişen yemek kolayca ters çevrilerek sunum tabağına koyulur.

Maklube sunuma hazırdır.


Read more: http://www.kanald.com.tr/mutfagim/Haberler/Maklube-tarifi/46808.aspx#ixzz2a4aXksOu

Maklube tarifi, ile ilgili aramalar;maklube nasıl yapılır,tavuklu maklube tarifi,resimli maklube tarifi tarifleri, maklube tarifi oktay usta,maklube oktay usta,maklube tarifi video,türk maklube tarifi,maklube tarifi uzman tv

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top