Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları, Pirinç Pilavı Yapmanın Sırları,Pilavın Tane Tane Olması İçin
Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları
Pilav Yapmanın Püf Noktaları
Pilav Yapmak,Pialv Yapmanın Püf Noktaları,Pilav Yapmanın sırları,Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları, Pirinç Pilavı Yapmanın Sırları,Pilavın Tane Tane Olması İçin
Ana yemeklerin yanında vazgeçilmez olan ve hemen hemen herkes tarafından sevilen pirinç pilavı, tane tane ve lezzetli pişirebilmek için size ipuçları veriyoruz. İşte en iyi şekilde pilav yapmanın püf noktaları..

Pilav Yapmak,Pialv Yapmanın Püf Noktaları,Pilav Yapmanın sırları,Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları, Pirinç Pilavı Yapmanın Sırları,Pilavın Tane Tane Olması İçin
* Lezzetli pilav yapmak için, tereyağı ve zeytinyağı ikilisini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
* Yapacağınız pilav miktarına göre yağını ayarlamalısınız. Bunun için damak tadınız önemli rol oynar.
* Pirinç miktarını iyi ayarlamanız gerekir. Örneğin dört kişilik pilav yapmak istiyorsanız; bir kâse pirinç kullanabilirsiniz.
* Pirinci süzgece alıp, temiz su akana kadar yıkamalısınız.
* Yağları, pilavı yapacağınız tencereye alıp eritmelisiniz ve biraz kızdıktan sonra içine isterseniz şehriyelerini atmalısınız.
* Şehriyenin yoğunluğunu isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Ya da şöyle yapılabilir; bir kâse pirinç için bir tutam şehriye kullanabilirsiniz. Şehriyeleri, renkleri değişinceye kadar kavurmalısınız.
*  Ardından, yıkadığınız pirinçleri tencereye alıp birkaç kez karıştırmalısınız. Pirinçleri kıtır kırtır olana kadar kavurun. Pirinçler kavrulduktan sonra, bir kaç damla limon ile 1 adet kesme şeker ilave edin.. Kavurma işlemi,limon ve şeker pilavın tane tane olmasını sağlar.
* Pirinçlerin üzerine su ilave edip, tuz miktarını ayarlamalısınız.
*  Suyunu şu şekilde ayarlayabilirsiniz; bir kâse pirinç için bir buçuk kâse su koyabilirsiniz.
* Tencerenin ağzını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmelisiniz.
Pilav Yapmak,Pialv Yapmanın Püf Noktaları,Pilav Yapmanın sırları,Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları, Pirinç Pilavı Yapmanın Sırları,Pilavın Tane Tane Olması İçin

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top