Karaciğer’in Yenilenmesine Enginar
Karaciğer’deki Sorunların Belirtileri
Karaciğer omurgalı ve bazı diğer hayvanlar için hayati bir organdır. Kırmızı kan hücrelerinin üretiminde,plazma ve protein sentezi,glikojen depolanmasında,hormon üretimi olmak üzere vücudumuzda bir çok alanda işlevi vardır karaciğerin. Vücutta kaşıntı, sararmalar, ciltte kırmızı lekeler, özellikle sıkça görülen karın şişmeleri, ayak tabanlarında anormal sıcaklık artışları, erkeklerde memelerde oluşan büyümeler önemsenmesi gereken karaciğere bağlı hastalıkların belirtilerindendir. Bu gibi durumlarda bir doktora başvurup bu sıkıntının kaynağının araştırılması gerekmektedir.
Karaciğer’in Yenilenmesinde Enginar
Karaciğer ile ilgili yapılan araştırmalarda kendini 6 ay gibi kısa bir sürede yenilemesiyle kendini en hızlı yenileyen ve temizleyen organımızdır. Yukarıda belirttiğimiz belirtiler dışında Karaciğerde oluşan yağlanmalar belirtilerini uzun süre göstermeyerek kendini yıllarca gizli tutabilir. Karaciğer’de meydana gelebilecek sorunlar dışında karaciğerimizi koruyabiliriz. Enginar papatya giller familyasından olup 16. yüzyılda Avrupa kıtasında soylu bir bitki olarak kabul edilen kral ve zenginlerin sofralarını süsleyen neyse’ki günümüzde zengin olmamızı gerektirmeyen pazarlarda kolaylıkla bulabileceğimiz karaciğer dostu bir bitkidir. Enginar yaprakları kandaki kolesterol düzeyini belirleyen ana enzimin üretimini baskılar. Kandaki kolesterol normal düzeylere geldiği zaman kolesterolü süzmekle görevli karaciğerin yükünü hafifletir. Enginar yaprakları safra akışını uyararak karaciğerdeki toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur.
Enginar Nasıl Hazırlanmalı ?
Sağlık bakımından Enginar tüketeceksek gövdesinden önce yapraklarını tüketeceğiz.Peki enginarı nasıl pişirmeliyiz?Bütün olarak aldığınız Enginarın yapraklarını, sivri uçlarını, sapını bir makas yardımıyla temizleyin. Eskimiş çürümüş yaprakları kullanmayın. Enginarı bütün bir şekilde tencereye yerleştirin ve bir tuz ekleyerek 45-50 dk ortalama ateşte pişirin fakat tencerenin kapağı kapatmayın hava almayan enginarın rengi kahverengiye döner bununda olmasını istemeyiz. Haşlanan Enginarı süzerek yapraklarını ayıklamaya gelir iyi haşlanmış olan yapraklar kolay bir şekilde ayıklanacaktır. En küçük yapraklar dahil ayıklanarak yoğurtla güzel bir tat elde edilip tüketebilirsiniz.
enginar otu, karaciğer dostu besinler, enginar karaciğer, karacigeri yaglanmasına nasıl koruyalım, karaciğer yenilenmesi nasıl olur, karaciger yenilenmesi için hangi bitkiler iyi gelir, karaciger nasil yenilenir, karaciğer kistine şifa olan bitkiler, kara ciger yenilenmesi için enginar, enginara benzeyen bitki
0 yorum:
Yorum Gönder