Kışın vücudun soğuk havaya karşı direncini arttırmak için genellikle yağlı ve şekerli besinler tercih ediliyor.
Ancak yüksek kalorili besinler sadece kilo artışına sebep oluyor ve bu durum bağışıklık sistemini olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, kışın da dengeli beslenilmesi uyarısında bulunuyor.
Kışın soğuk havalarda vücudun daha çok enerjiye ihtiyaç duyduğu düşüncesi ile tüketilen kalorili ve proteinli yiyecekler soğuğa karşı direnci artırmıyor. Kış aylarında tüketilen ağır yiyecekler sadece kilo artışına sebep oluyor.
Kilo aldığımız zaman efektif maddeler yani bağışıklığımızı koruyan maddelerin aktifleşmesini engellemiş oluyoruz. O yüzden yağ dokusunu belli sınırlarda tutmak çok önemli. Yani kilo alarak kendimizi korumaktansa, kendimizi hastalığa doğru itmiş oluyoruz
Bazı yiyecekleri tüketerek soğuğa karşı değil ama, hastalıklara karşı direnci arttırmak mümkün.
0 yorum:
Yorum Gönder