Son dönemlerde küçük ya da büyük ebatta pek çok insan dövme yaptırıyor. Genç nesil arasında oldukça sık yaptırılan bie işlem olan dövme işlemi, kimileri için büyük bir tutulu adeta. Bir tane yaptırmak onları kesmiyor, vücutlarının çeşitli bölümlerine farklı ebatlarda pek çok dövme yaptırıyorlar. Özellikle kalıcı dövme işleminin iyi düşünülerek yaptırılması gerekmekte. Çünkü büyük bir istekle yapılan dövme, sonradan pişmanlık haline gelebilir ve sildirmek için çareler aranabilir.
Kalıcı Dövme Nasıl Silinir ?
Dövme silme işlemi, kısa lazer ışınlarıyla, dövme yapılmış olan bölgeye atışlar uygulamak surei ile yapılır. Dövme üzerine verilen kısa ve güçlü ışınlar, sadece dövme yapılan yerdeki boyayı hedef alarak o alana atışlar yapr. Çevre deriye kesinlikle zarar vermez. Işın verilmesi ile birlikte parçalara ayrılan renk pigmentleri, vücudun savunma mekanızmasıyle dışarıya atılır. vücuttan dövmenin temizenmesi için, dövme silme işleminin 1 ay arayla yapılmadı gerekmektedir. Dövmenin tamamen silinmesi dövme yaılırken kullanılan boyanın cinsine ve kalitesine bağlıdır.
Hangi Dövmeler Kolay Silinir ?
Kalıcı dövmenin vücuttan tamemen silinmesi, dövme sırsında kullanılan boyanın rengine ve kalitesine göre değişir. Mesela siyah, mavi, kahverengi, gri, kırmızı, turuncu ve mor gibi koyu renkli dövmeler tüm ışık dalga boylarını daha iyi emeceği için daha kolay silinir. Fakat, açık mavi ve yeşil dövmelerin de farklı dalga boylarıyla çıkarılması mümkün olabilmektedir. Turkuaz ve yeşil renkli boyalarda içerdiği pigmenteoranına göre başarı yüzdesi de değişkenlik gösterir. Sarı renkli boyalar, dalga boyu daha uzun olan ışıkları yansıtma eğilimindedir ve bu nedenle silinmeleri daha zor olur. Yeşil ve sarı renkli dövmelerde lazer işlemine ek olarak cerrahi yöntem de kullanılması gerekebilir. Genel olarak koyu renkli dövmeler, açık renk dövmelere göre daha kolay siliniyor ve içerdiği boya ne kadar fazla olursa tedavi seanslarının sayısı da o kadar fazla oluyor.
0 yorum:
Yorum Gönder