ağlıksız Bağırsak Belirtileri,Sağlıklı Bağırsak Belirtileri,Kabızlığın Sebepleri
Sağlıklı Bağırsaklar İçin
Bağırsakların Sağlığı İçin Nelere Yapmalıyız ?
Bağırsakların Sağlığı,Sağlıklı Bağırsaklar İçin,Bağırsaklar İçin Neler Yapılmalı,Sağlıksız Bağırsak Belirtileri,Sağlıklı Bağırsak Belirtileri,Kabızlığın Sebepleri
Sağlıklı bir bağırsak, sağlıklı yaşamanın altın anahtarı gibidir. Çünkü pek çok hastalık sağlıksız bağırsak nedeni ile ortaya çıkar. Pek çok besini hep bir arada yeme eğiliminde olduğumuz için, sıkıtıntı yaşarız. Şöyle ki, pişmiş besin,unlu ve yağlı besinler, şeker ve protein sindirim sistemimizde birbirine karışır.
Fakat sindirim sistemimiz bütün bu karışık besinleri bu şekilde sindirmeye uygun bir yapıda değildir. Bu şekilde beslenme alışkanlığı olan kişilerin kalın bağırsak duvarında, sindirilmemiş gıda parçaları bulunur.Bu sindirilmemeiş gıda parçaları zararlı bakterilerle dolu kocaman bir kütle haline gelir ve bu da bizim hasta olamamıza yeter de artar bile.
Sağlıksız bağırsağın en önemli belirtisi kabızlıktır. Kabızlık vücudun kendi kendini zehirlemesine neden olur.  Gereğinden fala yemek yemek, uygun olmayan besinlerin hepsini bir arada tüketmek mide ve bağırsak sistmi üzerinde son derece zararlı etkilere sebep olur. Dilinizde alışık olmadığınız bir renk değişimi,nefesin kötü kokması, ani baş ağrıları, baş dönmeleri, hissizlik, karnın alt bölümünde ağırlık ve şişkinlik gibi rahatsızlıkların tümü kabızlığın sebep olduğu olumsuz durumlardır. Dışkılamanın 24 saatten daha uzun sürmesi bariz bir kabızlık göstergesidir ve kesinlikle tedavi gerektirir.
Bağırsakların Sağlığı,Sağlıklı Bağırsaklar İçin,Bağırsaklar İçin Neler Yapılmalı,Sağlıksız Bağırsak Belirtileri,Sağlıklı Bağırsak Belirtileri,Kabızlığın Sebepleri
İnsanların % 60’ının kronik kabızlık çektiği bilinen bir gerçektir. Sağlıksız bağırsak ve kabızlığın başlıca sebepleri şunlardır.
* Kalori bakımından zengin, hacim bakımından küçük yiyecekler tüketmek ; Çağımızın hızlı tmposundan dolayı, sağlıklı ve kaliteli bir öğün yerine, sandiviç ve meşrubatla öğünü geçiştiriyoruz. Bu da dışkılama için gerekli olan miktarı karşılamıyor. Dışıkılamanın meydana gelebilmesi için, sindirim sisteminde belirli bir başınç olmak zorundadır. Yenilen ufak bir sandiviç ve meşrubat ile bir kaç gün dışkılamam ihtiyacı duymayabilirsiniz.
*  Aşırı Miktarda Yiyeyek Tüketmek ; Yapılan araştırmalar, insanların bedenlerinin ihtiyacından 2- 5 kat fazla yiyecek tükettiklerini gösteriyor. Aşırı yediğimiz zaman, bu yiyeceklerin tamamı özümsenemez ve bir kısmı kokuşmaya başlar. Bağırsaklarımız yararlı bakterilerle hastalıklara neden olan bakteriler arasında bir savaş alanına dönüşür. Atıkların boşaltımı, bu savaşın sona ermesine kadar askıda kalır.
*  Çok fazla kahve ve Unlu Yiyecek Tüketmek ;  Bağırsaklarımızı çalıştıran lifler bakımından zengin yiyecekler yemeden, yalnızca unlu ürünler tüketmek kabızlığa neden olur.
Sağlıksız Kalınbağırsağın bazı dış belirtileri şunlardır:
* Şişkinlik, kabızlık, gaz,
* Dişlerde siyah lekeler,
* Dilde gri, beyaz veya sarımsı renklenme,
* Deride siğil ve çiller,
Bütün bunlardan da yola çıkarak kalınbağırsakların sağlığımızın sigortası olduğunu söyleyebiliriz.  Doğa bizi sağlam bir bağışıklık sistemiyle donatmıştır. Kalınbağırsak bu sistemin önemli bir parçasıdır. Kalınbağırsağın her bölümü bedenimizdeki belli bir organı harekete geçirir. Eğer kalınbağırsağımız sağlıklı ise hiçbir hastalık bizi tehdit edemez. Ancak, eğer kalınbağırsağımızda sağlıksız birikintiler varsa veya mikroflorası dengesizse sağlığımız tehlikede demektir.
Bağırsakların Sağlığı,Sağlıklı Bağırsaklar İçin,Bağırsaklar İçin Neler Yapılmalı,Sağlıksız Bağırsak Belirtileri,Sağlıklı Bağırsak Belirtileri,Kabızlığın Sebepleri

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top