Kayısı Çekirdeğinin Faydaları, Kayısı Çekirdeğinin Yararları, Kayısı Çekirdeğinin Cilde Faydaları
Kayısı Çekirdeği
Kayısı Çekirdeğinin Faydaları ve Zararları
Kayısı Çekirdeği,Kayısı Çekireğinin Faydaları ve Zararları, Kayısı Çekirdeğinin Zararları,Kayısı Çekirdeğinin Faydaları, Kayısı Çekirdeğinin Yararları, Kayısı Çekirdeğinin Cilde Faydaları
Kayısı çekirdeği, yüzlerce yıldır ilaç ve kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Kayısının faydaları herkes tarafından az çok bilinmektedir. Peki kayısı çekirdeğinin faydaları neler biliyor musunuz ? Ya da kayısı çekirdeğinin Zararları konusunda bilginiz var mı ?

Kayısı Çekirdeği,Kayısı Çekireğinin Faydaları ve Zararları, Kayısı Çekirdeğinin Zararları,Kayısı Çekirdeğinin Faydaları,Kayısı Çekirdeğinin Yararları, Kayısı Çekirdeğinin Cilde Faydaları
Harward Universitesinde yapılan bir araştırmaya göre, kayısı çekirdekleri solunum ve savunma sistemleri için değerli bir destekleyicidir. Kayısı çekirdekleri akciğerler ve diğer solunum sistemleri için faydalıdır. Bu çekirdeklerden yemek bağışıklık sisteminin kendini yenilemesine yardımcı olur.
Kayısı çekirdekleri bol miktarda B17 vitamini içermektedir. Bu vitamin kanser önleyici olarak olarak bilinmektedir. Günde en az 7-10 kayısı çekirdeği tüketilemesi tavsiye edilmektedir.
Kayısı Çekirdeğinin Cilde Faydaları
Kayısı çekirdeklerinden elde edilen kayısı yağı‘da kozmetik ürünü olarak kullanılabilir. Cildin beslenmesi için önemli bir kaynaktır.
Kayısı Çekirdeğinin Zararları
Kayısı çekirdeği içerdiği siyanid (siyanür) nedeni ile fazla miktarda tüketildiği taktirde zehirlenmelere sebep oluyor. Zehirlenme oranı tüketilen miktara göre değişim gösteriyor. Hafif zehirlenmelerde baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, denge kaybı ilk ortaya çıkan bulgulardır. Şikayet devam ederse tansiyon düşmesi, kalpte hızlı çarpma, bilinç bulanıklığı ve koma ortaya çıkabilir. Bu durum devam eder ve gerekli önlemler alınmazsa rahatsızlık ölümle bile sonuçlanabilir.
Kayısı Çekirdeği,Kayısı Çekireğinin Faydaları ve Zararları, Kayısı Çekirdeğinin Zararları,Kayısı Çekirdeğinin Faydaları,Kayısı Çekirdeğinin Yararları, Kayısı Çekirdeğinin Cilde Faydaları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top