Demirhindi Şerbeti Faydaları, Demirhindi Faydaları, Demirhindi Şerbeti,Demirhindi Şerbeti Nedir
Demirhindi Şerbeti

Demirhindi Şerbetinin Faydaları
Demirhindi,Demirhindi Şerbeti Yapılışı,Demirhindi Şerbeti Tarifi, Demirhindi Nedir,Demirhindi Şerbeti Faydaları, Demirhindi Faydaları, Demirhindi Şerbeti,Demirhindi Şerbeti Nedir
Osmanlı Saray mutfağında, hem lezzetinden, hem de şifasından dolayı hiç eksik edilmeyen demirhindi şerbetinin faydaları hakkında sizlere bilgiler vermek istiyoruz..
Demirhindi Nedir ?
Anavatanı Hindistan olan, sarı-kırmızı salkımlar halinde çiçekleri ve koyu kırmızı renkte, mayhoş tatta meyveleri olan, 20-25 metre boylarında bir ağaçtır.

Demirhindi,Demirhindi Şerbeti,Demirhindi Şerbeti Faydaları,Demirhindi şerbetinin Yararları
* Kaynatılan suyu içildiğinde bağırsak solucanlarını düşürmekte faydalıdır.
* Mide hastalıklarına iyi gelir. Mide ağrıları, mide ekşimesi,
* Soğuk algınlığı ve  nezle için oldukça faydalıdır.
* Ruhsal sıkıntıları gidermeye yardımcıdır.
* Romatizma ve kas ağrılarına iyi geliyor.
* Ayrıca, şerbetin iştahı açıcı, bağırsak gazını sökücü, ağız kokusunu giderici, beden ve zihin gücünü artırıcı özellikleri olduğu biliniyor.
* Meyvesi dışkıyı yumuşatarak kabızlığı giderir ve bağırsakları temizler.
* Vücudu rahatlatır.
* Susuzluğu giderir ve serinlik verir.
Demirhindi Şerbeti Yapılışı,Demirhindi Şerbeti Tarifi
Demirhindi şerbeti yapmak için çekirdekleri alınmış demirhindi meyveleri kaynar suda bir süre kaynatıldıktan sonra suyu süzülür. Süzülen suya bolca şeker ya da bal katılarak, bu su tekrar kaynatılır ve süzülür. Elde edilen şerbet soğutulduktan sonra içilir. İstenirse Demirhindi şerbetine, zencefil, tarçın, havlucan ve karanfil gibi çeşitli baharatlar da katılabilir.
Demirhindi,Demirhindi Şerbeti Yapılışı,Demirhindi Şerbeti Tarifi,Demirhindi Nedir,Demirhindi Şerbeti Faydaları, Demirhindi Faydaları,Demirhindi Şerbeti,Demirhindi Şerbeti Nedir

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top