Süt Böreği Hangi Yöreye Aittir, Süt Böreği Malzemeleri,Süt Böreği Tarifi
Süt Böreği Nasıl Yapılır
Süt Böreği Tarifi
Süt Böreği Nasıl Yapılır,Süt Böreği Yapılışı,Süt Böreği Hangi Yöreye Aittir, Süt Böreği Malzemeleri,Süt Böreği Tarifi
Bu makalemizde sizlere mutlaka denemenizi önereceğimiz nefis bir börek tarifi vermek istiyoruz. Süt böreği tarifi... Börek dediğimize bakmayın. Aslında bir çeşit tatlı.. Tahmin edebleceğiniz üzere süt böreği Karadeniz yöresine ait bir tarif..Ve laz böreğine benzer..Tek fark laz böreğindeki gibi arasına muhallebi konmuyor. Sözü fazla uzatmadan tarifimize geçelim dilerseniz.

Süt Böreği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler ;
*1 çay bardağı süt,
*1/2 çay bardağı sıvıyağ,
*1 adetyumurta,
*1 kaşık sirke,
*1 tutam tuz,
*Aldığı kadar un,
*300 gr ceviz,
*3 kaşık toz şeker,
*Üzerine eriterek dökmek için 250 gr margarin veya tereyağı,
Şerbet İçin Gerekli Malzemeler ;
*1 lt. Süt,
*1,5 bardak toz şeker (damak zevkine göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.),
Süt Böreği Nasıl Yapılır,Süt Böreği Yapılışı,Süt Böreği Hangi Yöreye Aittir, Süt Böreği Malzemeleri,Süt Böreği Tarifi
Öncelikle böreğimizin iç malzemesini hazırlayarak işe başlayalım. Rondoda çektiğiniz cevizin içine şekeri karıştırın. Bir kasenin içine koyarak bir kenarda bekletin.
Süt, sıvıyağ ve yumurtayı iyice karıştırıp içine diğer malzemeleri ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeniz gerekmekte. Yoğurduğunuz hamuru 8 eşit parçaya bölerek, üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dk. kadar hamuru dinlenmeye bırakın. Bu arada süt ve şekeri kaynatın.
Dinlendirdiğiniz hamurları baklava yufkası gibi çok ince açın. Açmaya yardımcı olması için un ve nişastayı karıştırabilirsiniz. Bu işlem hamurları daha kolay açmanızı sağlayacaktır. Açtığınız hamurların 4 tanesini üst üste tepsiye yayın. Kenarlarında fazla kalan kısımları bıçakla kesin ve hamurun üzerine düzgün bir şekilde yayın.Hamurun üzerine önceden hazırladığınız ceviz ve şeker karışımı içten serpin. Kalan hmurları da aynı ekilde açıp, diğer dört kat serdiğiniz ve ceviz karışımı döktüğünüz hamurların üzerine yayın. En üst kat hamuru koymadan önce, kenarlarda kalan hamurları keserek üstüne yayın. En üste tek kat hamuru yayın.
Hazırladığınız tepsideki hamuru, çay bardağı yardımıyla kesin. Kestikten sonra üzerine kızdırılmış margarin veya tereyağını dökün. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Böreğiniz piştikten ve soğuduktan sonra önceden hazırladığınız sütlü şerbeti üzerine dökün.Sütü çekmesi için bir kaç saat beletin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun..
Süt Böreği Nasıl Yapılır,Süt Böreği Yapılışı,Süt Böreği Hangi Yöreye Aittir, Süt Böreği Malzemeleri,Süt Böreği Tarifi

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top