- Ateşli soğuk algınlıklarının kısa sürede iyileşmesini sağlıyor.
- Öksürük ve bronşite iyi geliyor.
- Gevşetici, sakinleştirici ve terletici özellikleri bulunuyor.
- Kış aylarında sıkça kullanılması tavsiye ediliyor.

Ihlamur Çayının Faydaları
- Saç dökülmesini önlemek için ıhlamur suyu ile masaj yapılır.

- Ihlamur mide salgısını arttırarak hazmı kolaylaştırır. İçine süzme bal ve süt ile karıştırılırsa mide ülserine iyi gelir.

- Ihlamur çiçekleri ve portakal yaprakları kaynatılıp çay gibi içilirse sinir hastalıklarında, öksürük, yaralar, migren ve sinirsel kusmalara faydalıdır.

- Burkulma ve ezilmeden dolayı olan ağrılar da ıhlamur pansumanı yapılır.

- Baş ağrısı için ıhlamur çiçeği, lavanta çiçeği, melisa, kediotu kökü, eşit olarak karıştırılır. Bir bardak kaynar suya bir tutam konur 5 dakika demlenir günde 1 kere bir fincan içilir.

- Yaprakları zeytinyağı ile birlikte dövülerek elde edilen merhemi deri üstü yaralarına, yanıklarına, enfeksiyonlarına sürerek çabuk iyileşmesi sağlanır.

- Kabuklar kaynatıldığı zaman, safra salgısını uyararak, hazımsızlık vakalarında iyileşme sağlar. Yarım avuç dövülmüş ağaç kabuğunu bir litre kaynayan suya atın. 2-3 dakika kaynatın. 5-10 dakika dinlendirin. Günde bir fincan için. Dıştan yanıklara karşı suyunu pansuman olarak kullanılır. Kabuklarda müsilaj maddesi taşıdıklarından hafif müshildirler.

- Mafsal iltihabı, Romatizma, Karaciğer iltihabı, Hipertansiyon, Selülit, Grip, Öksürük, Terlemeyi başlatıcı özelliğinden dolayı ateşli ve soğuk algınlığında çok etkilidir. Hazmettirici, Balgam söktürücü, Nezle Spazm, Migren, Hafif uykusuzluklarda, genel direnci artırır. Damar tıkanıklığına, Damar sertliğine ve selülite de iyi gelir. Uyutur.

Diğer İsimleri : Filambur, İllamur, Fanbur, Süngülük, Ihlamır, Linde, Tilia Cordata Miller, Tiliae Flos

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top