Tencerede Armut Tatlısı Tarifi |
Tencerede Armut Tatlısı Tarifi
Armut Tatlısı,Armut Tatlısı Nasıl Yapılır,Armut Tatlısı Yapımı, Armut Tatlısı Yapılışı,Armut Tatlısı Tarifi,Armut Tatlısı Tencerede Nasıl Yapılır
Bu makalemizde sizlere enfes ve bir o kadar da hafifi bir tatlı tarifi vermek istiyoruz. Armut Tatlısı.. Aslında pek çok insan armut tatlısını fırında yapar. Bizim tarifimiz tencerede armut tatlısı nasıl yapılır üzerine olacak. Son derece pratik bir tatlı olan armut tatlısını bir kez deneyince eminimki vazgeçemeyeceksiniz. Hemen tarifimize geçelim..
Tencerede Armut Tatlısı tarifi İçin Gerekli Malzemeler ;
* 3 beya 6 adet orta boy armut,
* 1/2 su bardağı su,
* 3 çorba kaşığı yeşil fıstık,
* 1/2 su bardağı toz şeker,
* 8 çorba kaşığı kaymak,
Armut Tatlısı,Armut Tatlısı Nasıl Yapılır,Armut Tatlısı Yapımı,Armut Tatlısı Yapılışı,Armut Tatlısı Tarifi,Armut Tatlısı Tencerede Nasıl Yapılır
Öncelikle suyu tancerenin içine alıp kaynamaya bırakın. Armutları güzelce yıkayın. Sapını koparmadan armutların kabuklarını soyun. Armutları diken olacak şekilde ikiye bölüp içindek çekirdeklerini çıkarın. Kaynamış olan suyun içerisine temzilenmiş armutları koyup, tencerenin kapağını kapatın. Armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Çok fazla yumuşamasına izin vermeyin. O sebeple de sık sık kontrol etmenizde fayda var. Hafif yumuşayan armutları delikli kepçe yardımı ile suyun içinden çıkarın. Pişirme suyunun içerisine şekeri ilave edin. 2 dakika daha kaynatın. Şekerin erimesi için ara ara karıştırabilirsiniz. Pişmiş armutları çukur bir kaba alın. Tenceredeki kalan şekerli suyu armutların üzerine dökün. 2-3 saat kadar bekletin. Servis yaparken üzerini kaymak ve fıstık (veya dilerseniz ceviz) ile süslemeyi unutmayın.Afiyet olsun..
Armut Tatlısı,Armut Tatlısı Nasıl Yapılır,Armut Tatlısı Yapımı,Armut Tatlısı Yapılışı,Armut Tatlısı Tarifi,Armut Tatlısı Tencerede Nasıl Yapılır
0 yorum:
Yorum Gönder