Kuru Şampuan Nedir,Evde Doğal Şampuan Yapımı,Arındırıcı Şampuanın Faydaları
Evde Doğal Şampuan Yapımı
Şampuan Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli ?
Şampuan Seçimi Nasıl Yapılmalı,Şampuan Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli,Kuru Şampuan Nedir,Evde Doğal Şampuan Yapımı,Arındırıcı Şampuanın Faydaları
Raflarda ve marketlerde envayi çeşit şampuan mevcut. Üstelik reklamlarda gördüğümüzü pek çok marka da cabası.. Her şampuan ayrı bir vaadde bulunuyor. ama hepsinin ortak özelliği, canlı ışıl ışıl hafif ve dolgun saçlar.. Peki bu şampuanlardan hangisini seçmek gerekli ?

Şampuan Seçimi Nasıl Yapılmalı,Şampuan Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli,Kuru Şampuan Nedir,Evde Doğal Şampuan Yapımı,Arındırıcı Şampuanın Faydaları

Doğru şampuanı seçmek için saç tipinizi y bilmemiz gerekir. Bu çok önemlidir.
* Saçlarınız ince telliyse, hacim veren şampuanları tercih edebilirsiniz. Saçlarınız kalın telliyse de nemlendirici özelliği bulunan bir şampuan size daha uygun demektir.
* ayda bir defa da olsa, arındırıcı şampuan kullanmanız saçlarınızın sağlığı için son derece faydalı olacaktır. Eğer saçlarınızın her zamankinden daha kuru olduğunu hissediyor, kullandığınız ürünler daha az etkili oluyorsa, ve saç derinizde kalıntılar oluşmaya başladığını görüyorsanız, saçınızı arındırıcı şampuanla yıkama vakti geldi demektir.
* Eğer saçlarınız boyalı ya da röfleli ise, da sık arındırıcı şampuan kullanmız gereklidir.Çünkü, boyalı/röfleli saçlar daha geçirgen oldukları için hava kirliğinini ve kimyasal kalıntıları daha çok taşır.
* Hangi şampuan olursa olsun, şampuanların raf ömrü en fazl 2-3 yıldır. Son kullanım tarihi geçen şampuanlar, bozulmaz ama, gereken etkiyi saçlarınızda göstermez.
* Saçlarınızı şampuanlarken, saç derisine masaj yapmayı ihmal etmeyin. Bu işlem saçlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Saç diplerinize yapacağınız masaj saç derisindeki kan dolaşımını arttıracağı için saç uzamasına olumlu etkisi olur.
* Şampuanın çok fazla miktarda kullanılması ve çok fazla köpürmesi, saçlarınız fayda sağlamaz. aksine, saç derisine yeteri kadar masaj yapılmadığı içn saçlarınızın matlaşmasına neden olur. Çeyrek sıkımlık şampuan yeter: Daha fazla şampuan kullanmak köpüğü arttıracaktır; bu da şampuanla etkili şekilde saç derinize masaj yapmanıza engel olacaktır.
Saçlarınızı yıkadığınız suyun sıcaklığı çok önemlidir. Çok sıcak su ile yıkanan saçlar canlılığını kaybeder, kruru ve matlaşır. Saçlarınızı ılık su ve şampuan ile köpürttükten sonra, soğuk su ile durulayn. Bu sayede saçlarınız çok daha canlı ve sağlıklı olacaktır. Soğuk su saç hücrelerini koruduğu için nem ve saç parlaklığının korunmasını sağlayacaktır.
Şampuanın pahalı olması çok iyi bir şampuan olduğu anlamına gelmez. Şampuan alırken, dikkat emeniz gereken en önemli konu fiyatı değil, saç tipinize ve saçınızın ihtiyacına uygun olanı tercih etmek olacaktır.
* Son dönemlerin en çok etrcih dilen şampuan tipi de kuru şampuandır. Saçlarını yıkamak için zamanı olmayan okurlarımıza önerimiz kuru sampuanı gece yatmadan önce uygulamaları olacak. Gece boyu saçların pudrayı emecek vakti olacak ve sabah uyandığınız çok daha hacimli görünen saçlara sahip olabileceksiniz.
* Bütün bu önerilerimizin sonunda, sizler için evde doğal şampuan yapımı konusunda da küçük bir önerde bulunmak istiyoruz. Özellikle arındırıcı şampuan için ve ya kozmetik şampuan için çok fazla bütçe ayırmak istemeyen okurlarımıza, saçlarınızda uhteşem bir etki yaratacak olan doğal şampuan tarifi vereceğiz. Omuz hizasındaki saçlar için, 2-3 çorba kaşığı karbonatı, bir miktar su ile karıştırıp, püskürtmeli bir şişeye koyun. Nemli saçınızda, saç diplerinden başlayarak ucuna doğru püskürkün. ellerinizle haifi masaj yapın , 2-3 dakika sonra saçlarınızı İçerisine elma sirkesi katılmış sirlekli ılık su ile durulayın. Bu muhteşem formül, saçlarınızın dipten itibaren arınmasını sağladığı gibi, yumuşacık saçlara kavuşmanızı sağlayacak. Üstelik istenmeyen kötü saç kokularından da kurtulmamız için harika bir formül olacak.
Şampuan Seçimi Nasıl Yapılmalı,Şampuan Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli,Kuru Şampuan Nedir,Evde Doğal Şampuan Yapımı,Arındırıcı Şampuanın Faydaları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top