Mutfak İçin Püf Noktalar |
Mutfak İçin Pratik Bilgiler ve Püf Noktaları
Mutfak İçin Pratik Bilgiler,Mutfak İçin Püf Noktaları,Mutfak İçin Püf Noktalar,Mutfakta Püf Noktalar, Mutfakta Pratik Bilgiler,Yiyecekleri Saklamanın Püf Noktaları,Besinleri Saklamanın Püf Noktaları
Hanımlar zamanının büyük ksımını mutfakta geçiriyorlar.. Ve haklı olarak da bunu dile getiriyorlar.. Mutfakta pratik bilgiler, hanımların işlerinin daha çabuk bitmesine neden olduğundan son derece önemli.. Bizde buradan hanımlara bir katkımız olsun istedik ve mutfak için püf noktalar konulu bir makale hazıladık.. Bazı besinleri saklamanın püf noktaları konusunda değineceğiz..
Mutfak İçin Pratik Bilgiler,Mutfak İçin Püf Noktaları,Mutfak İçin Püf Noktalar,Mutfakta Püf Noktalar, Mutfakta Pratik Bilgiler,Yiyecekleri Saklamanın Püf Noktaları,Besinleri Saklamanın Püf Noktaları
* Havuçları satın aldıktan sonra 15 gün boyunca buzdolabında bekletin. Bu sayede vitamin değerlerinin arttığını göreceksiniz.
* Kiraz yaprakları ve saplarının ödem atmakta oldukça faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Yaz aylarının en keyifli meyvesi kirazın yaprak ve saplarını kaynatın. Her gün bir bardak taze kaynamış kiraz sapı ve kiraz yaprağı suyu vücudunuzdaki fazla ödemi atmanızı sağlar.
* Köfte harcını hazırlarken kullanacağınız ekmekleri önceden et suyunda ıslatmak, köftenin daha lezzetli olmasını sağlar. Köftenizi iyice yoğurmak ve yoğurduktan sonra buzdolabında bir saat bekletmek bu tatların birbirine geçmesine yardımcı olur.
* Kesik limonu saklamak oldukça zordur. Limonun kurumasını engellemek için çay tabağına toz şekeri serpin ve limonun kesik olan tarafını şekere bulayın. Böylece iki hafta boyunca limonun kurumadığını göreceksiniz.
* Makarnanız haşlanırken tencerenin içine bir miktar süt eklemek, makarnanın hem daha hafif hem de daha lezzetli olmasını sağlar.
* Peyniri daha rahat dilimlemek için bıçağı soğuk suda ıslatın. Ayrıca bu yöntem sayesinde bıçağı daha kolay temizlersiniz.
* Portakal suyuna bayılıyorsanız bu önerimiz tam size göre! Portakalların suyunu artırmak için soğuk suda birkaç dakika bekletin ve daha sonra sıkın. Suyun fazlalaştığını göreceksiniz.
* Meyveleri iyice yıkadıktan sonra kurulayın. Reçelinizi karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanın. Reçelin şekerlenmesini önlemek için limon tuzu yerine limon suyu tercih edin. Böylece reçelinizi daha uzun süre dayanıklı kılabilirsiniz.
* Taze şeftalinin kabukları zor soyulur. Bu durumun üstesinden kolayca gelmek için şeftalinizi birkaç dakika sıcak suda bekletebilirsiniz.
Mutfak İçin Pratik Bilgiler,Mutfak İçin Püf Noktaları,Mutfak İçin Püf Noktalar,Mutfakta Püf Noktalar, Mutfakta Pratik Bilgiler,Yiyecekleri Saklamanın Püf Noktaları,Besinleri Saklamanın Püf Noktaları
0 yorum:
Yorum Gönder