Kabak Tatlısı tarifi,Kabak Tatlısı Yapılışı
Kabak Tatlısı Tarifi
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır ?
Kabak Tatlısı,Kabak Tatısı Nasıl yapılır,Kabak tatlısı Yapımı, Kabak Tatlısı tarifi,Kabak Tatlısı Yapılışı
En sevdiğim tatlılardan bir tanesidir kabak tatlısı.. Ama güzel yapılması kaydıyla.. Gelin bu gün kabak tatlısı nasıl yapılır hep beraber görelim..

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler ;
* 2 kg balkabağı,
* 2,5 su bardağı toz şeker,
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz,
Kabak Tatlısı,,Kabak Tatısı Nasıl yapılır,Kabak tatlısı Yapımı,Kabak Tatlısı tarifi,Kabak Tatlısı Yapılışı
Kabakları ince dilimlere böldükten sonra,soyup çekirdeklerini çıkartın. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin. Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek kalmayacaktır. Geceden bekletmiş olduğunuz şekerli  kabakları orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alarak üzerine dövülmüş ceviz serpin. Aynı tarifi, tencerede deği fırında da pişirerek farklı ve güzel bir lezzet elde edebilirsiniz. fırında pişirerekte çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.
Kabak Tatlısı,,Kabak Tatısı Nasıl yapılır,Kabak tatlısı Yapımı,Kabak Tatlısı tarifi,Kabak Tatlısı Yapılışı

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top