Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt güzelliğin anahtarı. Ergenlik yaşlarından itibaren peşimizi bırakmayan akneler bu yolda en büyük engellerden biri.

Bağımsız Araştırma şirketi CEGEDİM'in 2010'da dermatologlar    arasında yaptığı araştırmaya göre dermatolojide en önemli problem olarak akne gösteriliyor. Önce aknenin ne olduğunu bilerek işe başlarsak mücadelede büyük koz elde etmiş oluruz. Vichy Ürün Müdürü Görkem Yurtlu bu konuda öne çıkan gelişmeleri aktardı.

Akne nedir? Neden oluşur?
Akne derimizdeki  yağ bezlerinin bir hastalığıdır. Normalde, bu bezlerin salgıladığı yağ salgısı yağ bezi kanallarından deri yüzeyine atılır. Aynı kanallardan ölü hücreler de bu yağ salgısına karışarak atılır. Ancak ergenlik döneminde artan androjenik hormonların etkisiyle yağ bezleri daha fazla yağ salgılamaya başlar. Ölü hücrelerin yapışkanlığı ve yoğunluğu da artar. Yağ bezi kanalları yoğunlaşan bu yağ ve hücre kütlesi nedeniyle tıkanır. Aknenin temel nedeni işte bu tıkanmadır. Bu durumda minik beyaz pütürlükler ve siyah noktalar ortaya çıkar. Ayrıca deride doğal olarak bulunan bir bakteri de tıkanmış olan yağ bezinde daha hızlı ve kolay çoğalarak bir iltihaba yol açar. Böylece akne lezyonları minik beyaz pütürlükler ve siyah noktalardan kırmızı şişliklere dönüşür.

Akneden korunmak için neler yapılabilir?
Yüz günde iki defa, deriyi tahriş etmeyen ve çok fazla kurutmayan bir temizleyici ve ılık su ile yıkanmalıdır.

Gün sonunda yapılan makyaj mutlaka temizlenmelidir. Saç spreyi, köpük, jöle gibi birçok saç bakım ürünü de deriye temas ettiğinde akneye neden olabilir. Bu nedenle bu tür ürünlerin deriye temas etmemesine dikkat edilmelidir. Egzersiz yaparken makyaj yapılmamalıdır. 

Terleneceği için makyaj malzemeleri gözenekleri daha kolay tıkayarak akneye neden olabilir. Egzersiz sırasında saç bakım ürünleri de kullanılmamalıdır. Terle birlikte saçtaki jöle, köpük gibi ürünler deriye bulaşarak akneye neden olabilir. Çok sıkı giysiler giyilmemeli, rahat ve bol giysiler tercih edilmelidir.    

Yaşın bu sorunla bağlantısı nedir?
Akne en sık ergenlik dönemi olarak bilinen 12-17 yaşlar arasında görülür. Ergenlik dönemindekilerin yüzde 80-90'ında hafif, orta ya da şiddetli derecelerde akneler vardır. Yüzde 40'ında ise tedavi gerektirecek kadar şiddetli akne izlenir. Akne yaklaşık olarak 8-10 yıl devam eder ve 20'li yaşlarda azalarak kendiliğinden geçer. Ancak aknenin 30'lu hatta 40'lı yaşlarda da devam ettiği ya da ilk defa erişkin dönemde akne problemi yaşandığı da görülmektedir.  25-40 yaş grubundaki kadınların yüzde beşi, erkeklerin ise yüzde birinde tedavi gerektiren şiddette akne görülür.

Sağlıklı bir cilde kavuşmak için neler  yapabilir?
Bir  uzmandan görüş  almakta fayda var. Aknenin şiddetine göre uygulanacak tedavi ya da kullanılacak ürünler değişir.

Cildinizde tek dokunuşla üç performansı keşfedin
Sivilceler, genişlemiş gözenekler ve parlamaları; sağlıklı görünen güzel bir cilde dönüştürmek için doğrudan sadece problemlerle ilgilenmek yeterli değildir. Cildi matlaştırmak ve nemlendirmek de gerekir. Yeni Normaderm TRI-ACTIV yağlı cilt problemlerine karşı dermatolojik peeling'den esinlenmiştir. Dermatolojik peeling "3'lü peeling" bileşeni içeriyor. Peeling bileşenleri, parlamaya karşı iki yeni aktif ve günlük ultra nemlendirici doku ile 7 günde daha sağlıklı bir cilt görünümü vaat ediyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top