Damar tıkanıklığını engelliyor, kansere karşı koruyucu, yaraları iyileştiriyor... Bunlar dışında daha çok yararı var...
İskoçya'daki Edinburgh Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, her gün nar suyu içmek bel bölgesindeki yağları eritiyor.
Narın diğer önemli faydaları şöyle:
* Nar suyunun damar tıkanıklığını önleyici özelliği var. Hayvan deneylerinde, nar suyuyla beslenme sonrasında damar plakları ve tıkanıklıklarının yüzde 44 gerilediği ortaya çıktı. İnsanlar üzerinde yapılan bir araştırma ise 2 hafta boyunca günde 50 ml nar suyunun, tansiyonu artıran enzimi yüzde 36 düşürdüğünü gösterdi.
* 10 bardak yeşil çay yerine geçiyor.
* Narda, kansere karşı koruyucu antioksidanlar bulunuyor. Nar suyundaki antioksidan miktarı, kırmızı şarap, yeşil çay, kızılcık ve portakal suyuna göre 3 kat daha fazla.
* Merhem olarak kullanılabiliyor
* Merhem olarak da kullanılıyor. Narın sadece meyvesi değil, çiçeği, çekirdekleri, suyu ve kabukları da çeşitli karışımlar halinde tıbbi olarak kullanılıyor.
* Nar vücudu ve kalbi kuvvetlendiriyor. İshali kesiyor, burun poliplerine iyi geliyor.
* Tatlı nar mideyi kuvvetlendiriyor.
* Ekşi nar mide yanmalarına karşı faydalı, diğer narlardan daha fazla idrar söktürüyor.
* Tatlı nar boğaza ve akciğerlere faydalı, öksürüğe iyi geliyor.
* Nar, suyu zarıyla birlikte çıkarılıp bal ile merhem kıvamına gelinceye kadar pişirilip diş etlerine sürüldüğünde diş eti tahrişine iyi geliyor.
* Dolama/tırnak iltihabı ve cerahatli yaraların tedavisinde nar çekirdeğinin balla birlikte karıştırılarak merhem halinde uygulanması tavsiye ediliyor.
* Nar çiçeği de yaralar için kullanılıyor.
Hürriyet
0 yorum:
Yorum Gönder